Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z farszem szpinakowym"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Szpinak rozmroź. Filet opłucz, osusz, rozetnij na duży płat. Posyp go solą i pieprzem. Migdały i morele posiekaj.Czosnek i szalotki obierz, posiekaj, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dodaj migdały, morele, szpinak, parmezan i twarożek. Wymieszaj, przypraw. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń. Roladę obwiąż mocną nitką.
Marchewki i cebulę obierz, pokrój w kostkę, podsmaż w brytfance na 2 łyżkach oleju. Włóż mięsną roladę. Podlej winem i bulionem. Brytfankę przykryj. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 90 minut.
Fasolkę wrzuć do posolonej wody, gotuj 7 minut, odcedź. Ziemniaki obierz, pokrój, ugotuj w posolonej wodzie. Odcedź, zrumień na 3 łyżkach oleju.
Sałatę opłucz, osusz, porwij na kawałeczki. Cykorię umyj, usuń głąb, podziel na pojedyncze liście. Fasolkę razem z sałatą i cykorią podsmaż na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Tymianek opłucz, oderwij listki od gałązek. Masło rozgrzej, zrumień na nim tartą bułkę. Wymieszaj ją z tymiankiem.
Gotową pieczeń wyjmij z brytfanki, sos powstały przy pieczeniu przecedź przez sitko. Wymieszaj go ze śmietaną, zagotuj i przypraw do smaku. Pieczeń podawaj z warzywami oraz sosem. Danie polej też zrumienioną tartą bułką.
ok. 2 godziny . 1 porcja ok. 810 kcalŹródło: Tina