Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z jabłkami i bakaliami"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 258
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1242
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13374
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 258
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1242
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13374
Składniki
Farsz: Cebulę obieramy, siekamy. Obrane jabłka i kajzerkę kroimy w małą kosteczkę. Cebulę szklimy na maśle, dodajemy resztą składników farszu, przyprawiamy solą i pieprzem, starannie mieszamy.
Umyte, osuszone mięso nacinamy wzdłuż, nie przecinając do końca, rozkładamy na płat i nacieramy z obydwu stron solą i pieprzem. Na środek wykładamy cały farsz, mięso rolujemy.
Roladę związujemy nicią, wkładamy do brytfanny, zalewamy sokiem jabłkowym, dodajemy łyżkę masła. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200oC. Schab odwracamy, polewamy sosem, przykrywamy i pieczemy jeszcze 2 godziny i 30 minut w temperaturze zmniejszonej do 180oC.
W trakcie pieczenia często polewamy sosem, aby mięso było soczyste i kruche.
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 177 kcal. Białko 17 g. Tłuszcz 12 g. Węglowodany 67 g.</strong>
<strong>Czas przygotowania 200 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł.</strong>Źródło: Rewia