Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona, bardzo smaczna rolada z farszem mięsnym z papryką i serem. Upieczoną roladę podajemy pokrojoną w grubsze plastry z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami. Do pieczenia dodałam także kilka kawałków czerwonej papryki.
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 99
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5899
Polecam.
Odsłon: 259
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 99
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5899
Składniki
Marynata: sól 1 płaska mała łyżeczka czosnek granulowany 1 płaska mała łyżeczka pieprz 1 płaska mała łyżeczka papryka słodka suszona 1 płaska mała łyżeczka majeranek 1 duża łyżka gałka muszkatołowa 1 płaska mała łyżeczka musztarda 2 małe łyżeczki sos sojowy ciemny 3 łyżki stołowe bazylia 1 płaska mała łyżeczka oliwa z pestek winogron 5-6 łyżek Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 20 minut.
Wycięty prostokąt z szynki rozbijamy tłuczkiem do mięsa z obu stron. Kładziemy na rozłożony kawałek foli (większy od płata mięsa). Smarujemy zrobioną wcześniej marynatą z suchych przypraw, musztardy i oliwy.
Wysmarowany płat mięsa zwijamy w roladę bez farszu, farsz w następny dzień dodamy.
Zwinięty w roladę płat zawijamy w folię i wstawiamy na noc do lodówki razem z farszem.
W następnym dniu kroimy paprykę, pieczarki w kostkę. Z sera wycinamy podłużne kwadratowe kawałki, tyle kawałków żeby ułożyć je jako jeden długi kawałek na rozłożonym płacie mięsa, tak żeby po zwinięciu rolady ser był w środku niej. Na rozłożony płat mięsa nakładamy równomiernie farsz mięsny. Na rozłożony farsz układamy pokrojone drobno pieczarki i paprykę.
Zwijamy płat w roladę i obwiązujemy okręcając przędzą wędliniarską.
Tak przygotowaną roladę wkładamy do rękawa do pieczenia, obok rolady wkładamy kilka pieczarek i ziemniaków żeby razem się upiekły. Pieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Po tym czasie rozcinamy wzdłuż środka worek do pieczenia, lekko rozchylamy i ponownie podpiekamy w tej samej temperaturze 20 minut. Podczas podpiekania polewamy roladę wytworzonym sosem podczas pieczenia.
Upieczoną roladę podajemy pokrojoną w grubsze plastry z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami. Do pieczenia dodałam także kilka kawałków czerwonej papryki.
Smacznego :)