Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z brukselką

Roladki schabowe z brukselką

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4968

Dodano:

Odsłon: 4814

Inna wersja roladek z bardzo smaczną brukselką, nie tylko ładnie wyglądają ale szybko znikają.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Kilka brukselek
  • 1/3 opakowania sera feta
  • Bułka tarta do panierki
  • Jajko
  • Olej do smażenia
  • Pieprz
  • Sól
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Brukselki gotujemy w osolonej wodzie.

  2. 2. Schab kroimy plastry, następnie rozbijamy.

  3. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  4. 4. Na każdy kawałek mięsa układamy po dwie brukselki a po środku umieszczamy kawałek sera Feta.

  5. 5. Zwijamy ciasno roladki.

  6. 6. Obtaczamy w roztrzepanym widelcem jajku.

  7. 7. Panierujemy w bułce tartej.

  8. 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  9. 9. Roladki gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 21 marca Z brukselką znam lepsze danie. Należy ją obgotować by była półtwarda, następnie pokryć roztopioną czekoladą. Gdy wystygnie zapakować w pazłotka i rozdać dzieciom świętującym amerykański Halloween. Będą miały psikus :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pelen_brzuszek 28 lutego brzmi bardzo dobrze, a wygląda jeszcze lepiej :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 28 lutego Uwielbiam brukselkę:) W takim wydaniu musi smakować pysznie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 lutego Oooo, znów coś dla mnie :) Wyglądają rewelacyjnie, a smak ja już znam. Świetny pomysł z tymi brukselkami i fetą, pycha :)
Siódemeczka ;)
Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń