Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki w szynce"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 161
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie, trzymaj w cieple. Mięso opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym.
Plastry mięsa ułóż na desce. Przykryj folią spożywczą, rozbij tłuczkiem. Natrzyj rozbite plastry z dwóch stron solą oraz pieprzem, posmaruj bazyliowym pesto. Mozzarellę osącz z zalewy. Pokrój na ćwiartki.
Pomidory osącz z zalewy. Na każdym płacie mięsa ułóż po jednym plasterku pomidora oraz po ćwiartce mozzarelli. Zwiń, formując roladki. Każdą owiń szczelnie plastrami szynki dojrzewającej. Obwiąż.
Na patelni rozgrzej olej. Obsmaż mięso z każdej strony na złoty kolor. Przełóż do naczynia do zapiekania i zalej bulionem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz 15 minut. Podawaj z makaronem, polej sosem z pieczenia.
czas ok. 40 min; porcja – 440 kcal, cena 4,10 złŹródło: Świat kobiety