Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z grilla"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Witaminy z grilla
Bakłażana i cukinię pokrój w cienkie plastry (możesz do tego użyć tarkę do sera). Warzywa posyp delikatnie solą oraz pieprzem i poczekaj chwilę, aż puszczą sok. Zetrzyj go ręcznikiem papierowym.
Ułóż plasterki cukinii i bakłażana na srebrnej, jednorazowej tacce i postaw na rozpalonym wcześniej grillu.
Serek wymieszaj z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i posiekanym szczypiorkiem.
Każdy grillowany plaster warzyw posmaruj serkiem, a następnie połóż pasek sera pleśniowego i zwiń w ruloniki.
Powstałe roladki zawiń zblanszowanym we wrzątku szczypiorkiem i zawiąż na kokardkę.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV