Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z grilla"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 85
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 40
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 115
Składniki
Witaminy z grilla
Bakłażana i cukinię pokrój w cienkie plastry (możesz do tego użyć tarkę do sera). Warzywa posyp delikatnie solą oraz pieprzem i poczekaj chwilę, aż puszczą sok. Zetrzyj go ręcznikiem papierowym.
Ułóż plasterki cukinii i bakłażana na srebrnej, jednorazowej tacce i postaw na rozpalonym wcześniej grillu.
Serek wymieszaj z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i posiekanym szczypiorkiem.
Każdy grillowany plaster warzyw posmaruj serkiem, a następnie połóż pasek sera pleśniowego i zwiń w ruloniki.
Powstałe roladki zawiń zblanszowanym we wrzątku szczypiorkiem i zawiąż na kokardkę.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV