Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piersi z kurczaka, w które zawiniemy trochę papryki i pysznego, wędzonego sera. Roladki apetycznie i pięknie prezentują się na talerzu. Można je podać gościom na obiad, będą podziwiać kunszt gospodyni i wyborny smak dania.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24940
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6067
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 323
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24940
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6067
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 323
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekrawamy wzdłuż na dwie części. Rozkładamy na desce do krojenia, przykrywamy folią spożywczą a następnie rozbijamy na cienkie płaty
Rozbite piersi oprószamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy po dwa plastry sera wędzonego i po kilka pasków papryki. Ciasno zwijamy w roladki.
Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej i masło). Rolaki obtaczamy w mące, nadmiar mąki strzepujemy, następnie maczamy w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy na gorącym tłuszczu na rumiano. Teraz podlewamy je odrobiną wody i przyprawą maggi, wrzucamy resztę papryki, przykrywamy patelnię pokrywką. Zmniejszamy ogień pod patelnią. Roladki muszą dojść w środku. Pod przykryciem trzymamy je ok 10-15 minut. Doskonałe roladki z nutką wędzonki gotowe!
Dzięki serowi roladki nie są suche, wędzony posmak nadaje wyrazistego charakteru potrawie. Możemy też podsmażone na rumiano roladki wstawić w naczyniu żaroodpornym do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 20 minut. Dzięki temu dopieką się dobrze w środku.