Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z ryżem i cukinią"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2753
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2753
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 733
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 80
Składniki
55 min • Porcja 350 kcal • Przepis na 4 porcje.
Filety myję, osuszam, przecinam na pół i rozbijam. Nacieram czosnkiem zgniecionym przez praskę i przyprawiam pieprzem, solą, papryką. Odstawiam do lodówki.
Cukinię myję , kroję w małą kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucam czosnek lekko zgnieciony nożem, rumienię, wyciągam. Wrzucam marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i cukinię, duszę ok. 2 min.
Dodaję ryż i zalewam szklanką rosołu, od czasu do czasu mieszam. Gdy ryż wchłonie rosół, a będzie jeszcze twardy, dolewam resztę. Duszę, aż ryż wchłonie rosół. Przyprawiam. Dodaję starty żółty ser, mieszam. Zimny farsz nakładam na filety, ciasno zwijam. Zawijam w folię aluminiową. Piekę 30 min w temp. 170 °C.
Odwijam folię, kładę plasterek sera i piekę jeszcze ok. 5 min, aż ser się rozpuści.Źródło: Kobieta i życie