Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z ryżem i cukinią"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Składniki
55 min • Porcja 350 kcal • Przepis na 4 porcje.
Filety myję, osuszam, przecinam na pół i rozbijam. Nacieram czosnkiem zgniecionym przez praskę i przyprawiam pieprzem, solą, papryką. Odstawiam do lodówki.
Cukinię myję , kroję w małą kostkę. Na rozgrzaną oliwę wrzucam czosnek lekko zgnieciony nożem, rumienię, wyciągam. Wrzucam marchewkę startą na tarce o grubych oczkach i cukinię, duszę ok. 2 min.
Dodaję ryż i zalewam szklanką rosołu, od czasu do czasu mieszam. Gdy ryż wchłonie rosół, a będzie jeszcze twardy, dolewam resztę. Duszę, aż ryż wchłonie rosół. Przyprawiam. Dodaję starty żółty ser, mieszam. Zimny farsz nakładam na filety, ciasno zwijam. Zawijam w folię aluminiową. Piekę 30 min w temp. 170 °C.
Odwijam folię, kładę plasterek sera i piekę jeszcze ok. 5 min, aż ser się rozpuści.Źródło: Kobieta i życie