Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z kurczaka ze śliwkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12419
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13345
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5651
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12419
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13345
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5651
Składniki
Ciasto francuskie pokrój na 4 płaty. Zioła opłucz i posiekaj. Filety opłucz, osusz. Każdy rozetnij na duży płat. Oprósz solą i pieprzem. Na mięsie ułóż śliwki. Zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami. Rozgrzej olej, włóż mięso. Obsmaż ze wszystkich stron. Zdejmij z patelni. Tłuszcz ze smażenia wymieszaj ze szklanką wody i śmietaną. Dodaj sos pieczeniowy i mieszając, zagotuj. Wrzuć zioła. Przypraw solą i pieprzem.
Roladki owiń plasterkami boczku, a potem płatami ciasta. Zlep brzegi. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Wierzchy posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200oC. Piecz ok. 20 min.
Szpinak opłucz, osącz. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj szpinak. Duś kilka minut. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Makaron wrzuć na posolony wrzątek, ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź, osącz. Makaron wymieszaj ze szpinakiem, polej przygotowanym sosem. Podawaj z roladkami. Udekoruj np. wiórkami parmezanu, cząstkami cytryny i natką pietruszki.Źródło: Naj