Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z mortadeli i papryki"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Mortadelę obrać z osłonki, pokroić w plastry. Boczek również pokroić w plastry, ułożyć na nim mortadelę, posmarować cienko musztardą.
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Na mortadeli ułożyć paski papryki, zwinąć i spiąć wykałaczkami. Maczać w roztrzepanym jajku, obtaczać w tartej bułce, smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Chrzan wymieszać ze śmietaną, doprawiając do smaku solą, cukrem i sokiem z połówki cytryny. Gorące roladki ozdobić chrzanem, udekorować plasterkami cytryny i listkami świeżych ziół.
Roladki można usmażyć w głębokim tłuszczu. Będzie to szybsze i prostsze niż obsmażanie ich ze wszystkich stron.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium