Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne , sycące rolady wieprzowe z różnymi dodatkami, smakują zarówno małym i dużym smakoszom. Podajemy je do klusek, ziemniaczków , purée ziemniaczane czy frytek i zawsze smakują jednakowo czyli pysznie. Polecam
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4062
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34241
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1785
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113667
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4062
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34241
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1785
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113667
Składniki
Plastry mięsa po umyciu i osuszeniu ręcznikiem papierowym rozbijamy cienko tłuczkiem na większy płat uważając by nie porobić dziur w mięsie. Kiełbasę, boczek wędzony, ogórek kiszony oraz obraną cebulę kroimy w kostkę , dodajemy musztardę oraz po szczypcie soli i pieprzu do smaku mieszamy. Rozbite płaty mięsa oprószamy jeszcze solą i świeżo mielonym pieprzem, smarujemy cienko musztardą i na każdy płat nakładamy porcje przygotowanego farszu. Boki mięsa zwijamy do środka , zwijamy w rulon tworząc roladę. Spinamy specjalnymi wykałaczkami lub owijamy nitką kuchenną. Rolady oprószamy delikatnie mąką pszenną po czym wkładamy na mocno rozgrzane masło klarowne i podsmażamy rolady z każdej strony, następnie zmniejszamy płomień gazu i smażymy rolady do miękkości , podlewając co jakiś czas wytworzonym podczas pieczenia sosem lub podlewając ciepłą wodą. Po upieczeniu nitkę lub wykałaczkę zdejmujemy i gotowe. Smacznego
Rolady gotowe do podania.