Do góry

Dania główne Przepis na:

Rosól

Rosól

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 685

Dodano:

Odsłon: 2700

Pyszny rosołek :-)

Składniki

  • wołowina, 40 dag
  • Mostek cielęcy, 30dag
  • Udko z kury, 1 szt
  • Włoszczyzna z kapustą włoską
  • cebula, 1 szt
  • liść laurowy
  • ziele angielskie, 3-4 ziarna
  • pieprz, kilka ziaren
  • sól
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rosól

Przygotowanie

  1. Umyte mięso i włoszczyznę włóż do garnka zalej wodą. Gotuj 45 minut. Zbieraj szumowiny. Wywar posól i dodaj przyprawy. Cebulę zrumień nad odgniem. Dodaj i gotuj 45 minut. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń