Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół z naleśnikowymi ślimaczkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Mięso opłucz, włóż do garnka, zalej 1 i 1/2 litra zimnej wody. Zagotuj, zanim bulion zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Potem dodaj bulion w proszku i gotuj jeszcze 20 minut. W tym czasie mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem i jajkiem. Ciasto przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Odstaw na 10 minut, by mąka spęczniała. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki, domieszaj je do ciasta.
Patelnię mocno rozgrzej. Smaruj ją cienko olejem. Wylewaj małe porcje ciasta, równomiernie rozprowadzaj je po całej powierzchni patelni. Smaż cienkie naleśniki.
Gotowe placki od razu zwiń i odłóż na bok. Około 5 minut przed końcem gotowania rosołu wyjmij z garnka mięso. Do wywaru włóż groszek cukrowy. Filety pokrój w kosteczkę, wrzuć je do rosołu. Naleśnikowe rulony pokrój w plasterki. Zupę rozlej do miseczek. Do każdej włóż naleśnikowe ślimaczki.Źródło: Tina