Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rulony szpinakowe"
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52543
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52543
Składniki
Szpinak rozmroź, dobrze osącz. Zmiksuj go na gładką masę. Jajka wymieszaj mikserem ze szpinakiem oraz mlekiem, mąką i szczyptą soli. Ciasto naleśnikowe odstaw pod przykryciem na ok. 20 minut.
Patelnię rozgrzej. Cienko smaruj ją olejem i wylewaj porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po patelni. Usmaż naleśniki (w sumie zajmie to ok. 10 minut).
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z twarogiem oraz jogurtem. Suszone pomidory potnij na kawki. Dodaj do masy serowej. Wrzuć pestki słonecznika. Przypraw solą i pieprzem. Masę przemieszaj. Naleśniki posmaruj przygotowanym nadzieniem. Zwiń.Źródło: Naj