Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rulony szpinakowe"
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 471
Polecam.
Odsłon: 96
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 471
Polecam.
Odsłon: 96
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 99
Składniki
Szpinak rozmroź, dobrze osącz. Zmiksuj go na gładką masę. Jajka wymieszaj mikserem ze szpinakiem oraz mlekiem, mąką i szczyptą soli. Ciasto naleśnikowe odstaw pod przykryciem na ok. 20 minut.
Patelnię rozgrzej. Cienko smaruj ją olejem i wylewaj porcje ciasta. Równomiernie rozprowadzaj je po patelni. Usmaż naleśniki (w sumie zajmie to ok. 10 minut).
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z twarogiem oraz jogurtem. Suszone pomidory potnij na kawki. Dodaj do masy serowej. Wrzuć pestki słonecznika. Przypraw solą i pieprzem. Masę przemieszaj. Naleśniki posmaruj przygotowanym nadzieniem. Zwiń.Źródło: Naj