Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowina dobrej jakości, zmielona dość grubo, uformowana w okrągłe kotleciki i usmażona na smalcu. Do tego koniecznie dużo podsmażonej cebulki. Niech inni mówią co chcą, ale ja najbardziej lubię rumsztyk w takim wydaniu.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4824
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34384
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2064
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4824
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34384
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2064
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113752
Składniki
Zacznę od tego, że mięso kupuję w sprawdzonej masarni, gdzie miła pani mieli je przy mnie. Taka jestem wygodnicka. Oczywiście mięso można zmielić samemu, ale to wydłuża czas przygotowania rumsztyków.
Zmielone mięso mieszamy z przyprawami (sporo pieprzu, sól do smaku, bez szaleństwa,aby nie przesolić), dodajemy surowe jajko. Masę wyrabiamy dłonią do momentu, aż stanie się jednolita i kleista. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, smażymy na smalcu, do momentu zrumienienia. Z gotowej masy mięsnej formujemy okrągłe kotleciki, o grubości około 1.5 cm. Na każdym z nich, przy użyciu noża, robimy nacięcia na głębokość 1- 2 mm. Rumsztyki smażymy na rozgrzanym tłuszczu, po 3- 4 minuty z każdej strony. Podajemy ze zrumienioną cebulką.
Smacznego.