Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryba pieczona z jabłkami"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 786
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 451
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15174
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 786
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 451
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15174
Składniki
Ryby umyj, posyp solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Odstaw na godzinę. Jabłka pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej masło i podsmaż jabłka około 3-4 minut.
Ryby przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. W miseczce wymieszaj śmietanę, musztardę, skórkę z cytryny, sól i pieprz. W środek makreli włóż jabłka i zalej całość sosem.
Posyp posiekaną natką pietruszki. Wstaw przykryte do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C. Piecz około 15-20 min. pod przykryciem. Na kilka ostatnich minut pieczenia zdejmij pokrywkę, by ryba się zapiekła.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień