Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba w łuskach ziemniaczanych

Ryba w łuskach ziemniaczanych

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Ryba w łuskach ziemniaczanych"

Składniki

  • 2 dowolne filety rybne 3 średnie ziemniaki jajko mąka sól
  • pieprz
  • vegeta
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 30 min • Porcja 400 kcal • Przepis na 2 porcje

  2. Filety oprószam z obu stron pieprzem, solą. Ziemniaki obieram i kroję lub ścieram na tarce na bardzo cienkie plastry. Jajko rozkłócam, doprawiając vegetą.

  3. Filety obtaczam w mące. Plastry ziemniaków moczę w jajku i nakładam na jedną stronę ryby tworząc „łuskę”.

  4. Na mocno rozgrzany olej kładę rybę stroną z łuską ziemniaczaną. Robię to samo szybko z drugą stroną. Rybę smażę na złoty kolor z obu stron.

  5. Jeśli filet jest gruby, dopiekam go w piekarniku przez 6 min w 180°C.

  6. Ewa Moczulska z Zambrowa

  7. PORADY

  8. NASZEJ EKSPERTKI

  9. Ziemniaki można też zetrzeć jak na placki i w takim ziemniaczanym cieście opiec rybę.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń