Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba z purée z batatów"
Składniki
Rybę umyj, oczyść i posyp ulubionymi przyprawami. Skrop olejem i wstaw na godzinę do lodówki.
W tym czasie obierz i opłucz bataty. Ugotuj je w dużej ilości osolonej wody. Gdy będą miękkie, odcedź i poczekaj, aż lekko ostygną. Następnie dodaj masło i wlej mleko. Całość dokładnie rozgnieć i wymieszaj (jeśli wolisz ostrzejszy smak, dodaj do purée drobno posiekaną, oczyszczoną z nasion, papryczkę chili).
Wyjmij rybę z lodówki i ułóż na rozgrzanej patelni i usmaż (aby tłuszcz nie pryskał przed podgrzaniem, posmaruj patelnię niewielką ilością octu winnego).
Danie podawaj posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Na żywo