Do góry

Dania główne Przepis na:

Rybka św. Piotra

Rybka św. Piotra

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Rybka św. Piotra"

Składniki

  • 4 filety z tilapii
  • 1 łyżka oliwy aromatyzowanej chili
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka gałązek świeżego tymianku i oregano
  • 1 limonka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę posól, popieprz i natrzyj czosnkiem. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

  2. Każdy filet rozłóż na kawałku folii aluminiowej, odrobinę skrop oliwą, połóż na wierzchu zioła i plasterki limonki. Zawiń szczelnie w folię i piecz w temperaturze 170 stopni ok. 30 minut.

  3. Po upieczeniu odwiń, wylej nadmiar soku, zdejmij limonkę i zioła. Podawaj z ulubioną sałatką..

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń