Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rybki pod warzywami"
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 493
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 269
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 493
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 269
Składniki
Papryki i ogórki pokrój w kostkę, cebule w piórka. Warzywa podlej wodą, dodaj przyprawy, duś pod przykryciem 30 min. Dodaj koncentrat pomidorowy, posyp cukrem, przypraw do smaku, zagotuj. Przestudź.
Ryby przypraw solą. Mąkę zmiksuj z jajkiem i mlekiem (ciasto powinno być dość gęste). Ryby obtocz w cieście, usmaż na oleju z obydwu stron na złoty kolor.
Ułóż na półmisku warstwami, polewając warzywnym sosem. Ostudź, wstaw do lodówki.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie