Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na przepis na bardzo szybkie i proste danie, które jest jednocześnie wegańskie i bezglutenowe, serdecznie polecam :-)
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3535
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 990
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 161
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3535
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 990
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1068
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 161
Składniki
1. Na dnie patelni/garnka rozgrzewamy trochę oliwy, następnie wrzucamy 2 cebule pokrojone w kosteczkę i smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, później dodajemy łodygę selera naciowego i dwie papryki pokrojone w kosteczkę i dusimy wszystko przez 3-4 minuty. Następnie dodajemy pomidory z puszki i puszeczkę przecieru pomidorowego. 2. Dodajemy pół łyżeczki cukru i 1/3 łyżeczki mielonych goździków. Jeszcze trochę soli i pieprzu oraz kilka kropel tabasco. 3. Sypiemy sporo natki pietruszki. Następnie przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 5 minut. 4. Dodajemy ugotowany ryż, jeszcze chwilę dusimy i gotowe. Podajemy posypane natką pietruszki. Smacznego :-)