Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na przepis na bardzo szybkie i proste danie, które jest jednocześnie wegańskie i bezglutenowe, serdecznie polecam :-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12218
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5629
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12218
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Składniki
1. Na dnie patelni/garnka rozgrzewamy trochę oliwy, następnie wrzucamy 2 cebule pokrojone w kosteczkę i smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, później dodajemy łodygę selera naciowego i dwie papryki pokrojone w kosteczkę i dusimy wszystko przez 3-4 minuty. Następnie dodajemy pomidory z puszki i puszeczkę przecieru pomidorowego. 2. Dodajemy pół łyżeczki cukru i 1/3 łyżeczki mielonych goździków. Jeszcze trochę soli i pieprzu oraz kilka kropel tabasco. 3. Sypiemy sporo natki pietruszki. Następnie przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu przez 5 minut. 4. Dodajemy ugotowany ryż, jeszcze chwilę dusimy i gotowe. Podajemy posypane natką pietruszki. Smacznego :-)