Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1035
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 513
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666495
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy w oleju z przyprawami, najlepiej zostawić na noc. Następnie smażymy i odstawiamy na bok.
Gotujemy ryż z kostką rosołową według czasu na opakowaniu. Cebulę i marchewkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle. Po około 10 min dodajemy groszek i kukurydzę oraz curry i smażymy przez jakieś ok 10 min. Dodajemy gotowego kurczaka oraz ryż i dokładnie mieszamy. Ewentualnie dodajemy jeszcze trochę masła, curry i odrobine wody z ryżu.
Do garnuszka dajemy wodę, cukier, miód, sok z limonki, sos sojowy i gotujemy. Następnie dodajemy imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę. W szklance rozrabiamy skrobię w odrobinie wody i wlewając energicznie mieszamy żeby nie powstały grudki. Sos gotujemy aż zgęstnieje, ewentualnie doprawiamy.