Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryżowe wstążki z kurczakiem i sezamem"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 998
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 346
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 68
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 998
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 346
Składniki
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy i zeszklij poszatkowaną cebulę. Mięso pokrój w kostkę wrzuć na patelnię i podsmażaj około 4 minut. Cukinię i marchewkę za pomocą obieraczki do warzyw pokrój w cienkie długie plastry i dodaj do mięsa.
Pokrojony w słupki imbir i olej sojowy dodaj, kiedy warzywa zmiękną, wrzuć namoczone przez 5 minut we wrzątku i pokrojone w paski grzyby mun. Duś całość jeszcze przez około 2 minuty, jeśli sos zbyt szybko wyparuje, podlej całość odrobiną wody po namaczaniu grzybów.
Makaron wrzuć do osolonej wrzącej wody i zestaw garnek z ognia, po 3 minutach przelej makaron na durszlak i pozwól, by ociekł z wody. Potem wrzuć go na patelnię z mięsno-warzywnym sosem i dokładnie wymieszaj. Gotową potrawę posyp sezamem i poszatkowanym szczypiorkiem.
• 15 minut • dla 4 osób • cena 16 złŹródło: Show