Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sałatka z fasoli, bobu i groszku do słoików"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2743
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2743
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Bób opłucz pod bieżącą wodą, przerzuć do garnka z wodą (ewentualnie dolej wody, by lekko przykrywała bób). Podgotuj około 5 minut, pod sam koniec dodając łyżkę soli. Po gotowaniu przełóż bób na sitko i przelej zimną wodą.
Fasolkę szparagową umyj, odetnij szypułki i pokrój na mniejsze kawałki. Groszek umyj, odetnij szypułki i pokrój na kawałki. Groszek razem z fasolką wrzuć do garnka, zalej wodą, postaw na dużym ogniu, doprowadź do wrzenia i gotuj chwilkę.
Warzywa przelej na sitku zimną wodą. Bób, fasolkę, groszek wymieszaj z gałązkami kopru i włóż ciasno do słoika, podsypując ziarnami gorczycy.
Zagotuj ocet z trzema szklankami wody (ok. 750 ml) i cukrem. Zalewę wlej do słoików i zakręć mocno. Słoiki pasteryzuj ok. 50 min w temperaturze 90 st. C.Źródło: Tele Tydzień