Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z łososiem i szparagami"
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 40
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 49
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1052
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 511
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 40
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 49
Składniki
Szparagi umyj i odetnij końcówki. W wysokim wąskim garnku zagotuj osoloną wodę. Gdy zacznie wrzeć, dosyp łyżeczkę cukru i włóż warzywa. Gotuj do miękkości (ok. 10 minut).
Ostudzone szparagi pokrój na niewielkie kawałki, umieść je w pucharkach i skrop octem ryżowym.
Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pociętego w plastry selera naciowego.
Na wierzchu połóż po płacie wędzonego łososia. Gotową sałatkę polej oliwą z oliwek.
Czas: 40 min 1 porcja = 180 kcalŹródło: Kurier TV