Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sałatka z łososiem i szparagami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Szparagi umyj i odetnij końcówki. W wysokim wąskim garnku zagotuj osoloną wodę. Gdy zacznie wrzeć, dosyp łyżeczkę cukru i włóż warzywa. Gotuj do miękkości (ok. 10 minut).
Ostudzone szparagi pokrój na niewielkie kawałki, umieść je w pucharkach i skrop octem ryżowym.
Dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz pociętego w plastry selera naciowego.
Na wierzchu połóż po płacie wędzonego łososia. Gotową sałatkę polej oliwą z oliwek.
Czas: 40 min 1 porcja = 180 kcalŹródło: Kurier TV