Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i smaczna sałatka z mortadelą, do tego warzywa i ugotowany ryż na sypko , wszystko połączone z pysznym majonezem. Czego chcieć więcej. Smacznie , prosto i tanio.
miska, garnek, sitko, nóż, deska do krojenia, łyżka,
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Ryż ugotować na sypko, przepłukać zimną wodą i odsączyć na sitku. Mortadelę pokroić w kostkę . Warzywa po ugotowaniu obrać , następnie pokroić w kostkę. Również w kostkę pokroić obraną cebulę , ogórki kiszone oraz ugotowane na twardo jajka. Groszek konserwowy i kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy na sitku. Ugotowany ryż przełożyć do miski dodać pokrojoną mortadelę oraz pozostałe składniki. Doprawić do smaku pieprzem i solą i na koniec połączyć - wymieszać z majonezem. Smacznego.