Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i smaczna sałatka z mortadelą, do tego warzywa i ugotowany ryż na sypko , wszystko połączone z pysznym majonezem. Czego chcieć więcej. Smacznie , prosto i tanio.
miska, garnek, sitko, nóż, deska do krojenia, łyżka,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Ryż ugotować na sypko, przepłukać zimną wodą i odsączyć na sitku. Mortadelę pokroić w kostkę . Warzywa po ugotowaniu obrać , następnie pokroić w kostkę. Również w kostkę pokroić obraną cebulę , ogórki kiszone oraz ugotowane na twardo jajka. Groszek konserwowy i kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy na sitku. Ugotowany ryż przełożyć do miski dodać pokrojoną mortadelę oraz pozostałe składniki. Doprawić do smaku pieprzem i solą i na koniec połączyć - wymieszać z majonezem. Smacznego.