Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia Polska. Pieczarkami zastąpiłem borowiki, których już nie mam. Sprawdziły się idealnie.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4453
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1054
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 467
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3090
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38776
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4453
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1054
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 467
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3090
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38776
Składniki
Filety sandacza umyłem, osuszyłem. Pieczarki umyłem, oczyściłem, pokroiłem wzdłuż na grube plastry. Zalałem niewielką ilością wody, posoliłem, zagotowałem. Odcedziłem, przestudziłem. Obrałem ziemniaki, pokroiłem w talarki. Rozgrzałem na patelni olej. Zrumieniłem na nim filety. Odłożyłem je, trzymając w cieple. Na pozostałym na patelni oleju usmażyłem na złoto ziemniaczane talarki. W rondlu rozgrzałem masło i podsmażyłem na nim pieczarki. Dodałem do nich ziemniaki, wlałem śmietanę wymieszaną ze szczyptą soli, doprawiłem do smaku sola i zmielonym pieprzem. Podgrzałem, mieszając. Gorące filety sandacza polałem śmietanowo-grzybowym sosem.