Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia Polska. Pieczarkami zastąpiłem borowiki, których już nie mam. Sprawdziły się idealnie.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1489
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1489
Składniki
Filety sandacza umyłem, osuszyłem. Pieczarki umyłem, oczyściłem, pokroiłem wzdłuż na grube plastry. Zalałem niewielką ilością wody, posoliłem, zagotowałem. Odcedziłem, przestudziłem. Obrałem ziemniaki, pokroiłem w talarki. Rozgrzałem na patelni olej. Zrumieniłem na nim filety. Odłożyłem je, trzymając w cieple. Na pozostałym na patelni oleju usmażyłem na złoto ziemniaczane talarki. W rondlu rozgrzałem masło i podsmażyłem na nim pieczarki. Dodałem do nich ziemniaki, wlałem śmietanę wymieszaną ze szczyptą soli, doprawiłem do smaku sola i zmielonym pieprzem. Podgrzałem, mieszając. Gorące filety sandacza polałem śmietanowo-grzybowym sosem.