Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab a’la polędwica łososiowa to pyszna domowa wędlina, pełna przypraw, idealna do kanapek, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Taki schab to rewelacyjna propozycja dla zabieganych, gdyż jego przygotowanie nie wymaga wiele uwagi, świetnie smakuje na zimno, pokrojony w cienkie plasterki. Zachęcam do wypróbowania przepisu.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4704
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34353
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2047
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113733
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4704
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34353
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2047
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113733
Składniki
Do miski wsypujemy cukier, sól, czarny pieprz, czosnek granulowany oraz mieloną paprykę i wszystko dokładnie razem łączymy.
Oczyszczony, umyty i osuszony schab z każdej strony nacieramy przyprawami, tak aby dokładnie pokryły mięso. Tak przygotowane mięso wkładamy do woreczka foliowego i wstawiamy do lodówki na 4 dni. Co 12 godzin schab obracamy na drugą stronę, tak aby mięso cały czas leżało w wytwrzającym się soku.
Po tym czasie schab układamy na kratce od piekarnika. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 80 st. C i suszymy nasze mięso przez godzinę. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 50 st. C, włączamy termoobieg i suszymy je jeszcze 3 godziny.Tak przygotowany schab zostawiamy w piekarniku do wystudzenia, po czym wkładamy do lodówki na całą noc. Przed podaniem wędlinę kroimy w cienkie plasterki.