Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 620
Dodano: 29.11.2017
Odsłon: 2607
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
grzyby zalej wodą w miseczce i zostaw na ok godzinę, do czasu aż grzyby będą miękkie, nie wylewaj wody po grzybach, wykorzystasz je do przepisu
mięso umyj i osusz
rozgrzej na patelni olej i obsmaż mięso na rumiano z każdej strony
w garnku na dnie połóż ziele angielskie, liść laurowy, na to połóż usmażone mięso
cebulę obierz i pokrój w dowolny, ulubiony sposób, obsmaż na patelni, na której wcześniej smażone było mięso, przełóż do garnka z mięsem
czosnek obierz, posiekaj, dodaj do garnka
zawartość garnka zalej wodą grzybów
dodaj do garnka grzyby
woda powinna lekko zakrywać wszystkie składniki w garnku
duś wszystko razem na małym ogniu około godziny
przed końcem duszenia, dopraw solą i pieprzem ( ewentualnie kostką rosołową) do smaku
w osobnej misce wymieszaj śmietaną z mąką, a następnie zahartuj gorącym wywarem z mięsa, dodaj do garnka, dokładnie wymieszaj, sos powinien ładnie zgęstnieć
gotuj wszystko razem jeszcze 2 minuty
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Nevermore 29 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Ja tak przy okazji tyko dodam, choć już, o tym w innym miejscu wspominałem, że przepis jest super :DTe Kaśki mają "coś" w sobie, że mam ich połowę w obserwowanych xD Odpowiedzi: 3 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 29 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam leśne grzyby <3 To musi być pyszne ;) Kasiu, witam na Smakerze ;) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz