Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny w smaku i aromatyczny,koniecznie spróbujcie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11920
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1316
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11920
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1316
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3741
Składniki
Schab pokroić na cienkie plastry i bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem,każdy kawałek opruszyć solą,pieprzem i obtoczyć w mące smażyć na średnim ogniu na oleju i maśle(tyle oleju co i masła)Usmażone kotlety przełożyć do rondla ,cebulę pokroić w piórka i usmażyc na tym samym oleju co kotlety,dodać do schabu.Pieczarki pokroić w grubsze kawałki usmażć na maśle i dodać do reszty,podlać winem ,bulionem,dodać przyprawy i dusić na małym ogniu 40 minut.Schab najlepiej smakuje z kluseczkami fracuskimi.Życzę smacznego