Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab rozpływający się w ustach

Schab rozpływający się w ustach

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 4956

Dodano:

Odsłon: 3114

Mięso przykryte warzywną pierzynką z dodatkiem pieczarek zapiekane z sosem

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • 1 duża marchew
  • 2 małe cebulki
  • 15 dag pieczarek
  • 6 łyżek majonezu
  • 3 łyżki ketchupu
  • 15 dag sera żółtego
  • 1 papryka czerwona
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Jedną cebulę obieramy, kroimy kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach.

  3. 3. Dodajemy do cebuli.

  4. 4. Doprawiamy solą oraz pieprzem, paprykę kroimy w paski, dodajemy do warzyw.

  5. 5. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.

  6. 6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  7. 7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  8. 8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  9. 9. Kotlety smarujemy cienko majonezem.

  10. 10. Na majonez wykładamy warzywa.

  11. 11. Drugą cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  12. 12. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  13. 13. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  14. 14. Gdy pieczarki są już dobre układamy na marchwi.

  15. 15. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.

  16. 16. Posypujemy grzyby.

  17. 17. 3 łyżki majonezu mieszamy z 3 łyżkami ketchupu.

  18. 18. Sosem przykrywamy ser.

  19. 19. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    20. Kotlety gotowe.
    21. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 lutego No to teraz dałaś nieźle do pieca, dosłownie i w przenośni ;)
Świetny schab, tak zrobiony, to uczta dla podniebienia. Szósteczka z plusem :D

W sam raz dla nas, 5 szt. ;)
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń