Do góry

Dania główne Przepis na:

Schab w miodzie

Schab w miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 3878

Pieczona wieprzowina z dodatkiem miodu i imbiru...polecam!

Składniki

  • schab bez kości 1400 g
  • miód płynny 2 łyżki
  • ocet balsamiczny 1/2 łyżeczki
  • sól morska 1 1/2 łyżeczki
  • imbir mielony 3/4 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • majeranek otarty 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy z oliwą dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i dokładnie nasmarować marynatą. Schować do lodówki na kilka godzin.

  2. Następnie mięso przełożyć do rękawa i piec w temp. 150 stopni przez ok. 120 min. Na kilka minut przed wyciągnięciem rękaw rozciąć, by mięso nieco się przyrumieniło. Mięso można podawać z ulubionym sosom, lub wytworzonym w czasie pieczenia.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 lutego Kolejny pyszny schab :) No i jak tu nie powiedzieć MIODZIO :D
Super przepis, mniam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń