Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jakiś Smakosz nie próbował tego dania, to gorąco polecam :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3001
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3001
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Polecam użyć jakiegoś rondelka, co ułatwi Wam mieszanie :) Mięsko: Umyć, osuszyć, jeżeli mamy w całości- pokroić na kotlety. Podsmażyć krótko, lekko zarumienić. Wyłożyć( najlepiej do głębszego naczynia, aby nie wyschły i pozostały soczyste) i przykryć przykrywką lub folią.
Sos ogórkowy: Marchew oraz seler umyć, osuszyć, obrać, pokroić w niewielkie słupki lub zetrzeć na tarce (polecam słupki:) ). Obrany czosnek posiekać, a cebulkę pokroić w piórka. Powyższe pokrojone warzywa (marchew, seler, czosnek i cebulkę) wsypujemy na rozgrzany olej i dusimy 10 minut. W tym czasie ogórki kroimy w paski i dodajemy do lekko miękkich już warzyw. Do warzyw wlać wywar i śmietankę, wymieszać i doprawić według uznania. Następnie mięsko wykładamy do warzyw i dusimy jeszcze, na małym ogniu około 10 minut. Przyrządzone danie możemy podawać z ziemniakami, ryżem, kotlecikami z puree ziemniaczanego, kluskami śląskimi. Życzę Smacznego :)