Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jakiś Smakosz nie próbował tego dania, to gorąco polecam :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 261
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21762
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 261
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21762
Składniki
Polecam użyć jakiegoś rondelka, co ułatwi Wam mieszanie :) Mięsko: Umyć, osuszyć, jeżeli mamy w całości- pokroić na kotlety. Podsmażyć krótko, lekko zarumienić. Wyłożyć( najlepiej do głębszego naczynia, aby nie wyschły i pozostały soczyste) i przykryć przykrywką lub folią.
Sos ogórkowy: Marchew oraz seler umyć, osuszyć, obrać, pokroić w niewielkie słupki lub zetrzeć na tarce (polecam słupki:) ). Obrany czosnek posiekać, a cebulkę pokroić w piórka. Powyższe pokrojone warzywa (marchew, seler, czosnek i cebulkę) wsypujemy na rozgrzany olej i dusimy 10 minut. W tym czasie ogórki kroimy w paski i dodajemy do lekko miękkich już warzyw. Do warzyw wlać wywar i śmietankę, wymieszać i doprawić według uznania. Następnie mięsko wykładamy do warzyw i dusimy jeszcze, na małym ogniu około 10 minut. Przyrządzone danie możemy podawać z ziemniakami, ryżem, kotlecikami z puree ziemniaczanego, kluskami śląskimi. Życzę Smacznego :)