Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie wegierskim. Pyszny i aromatyczny, miękki i kruchy. Idealny na obiad o każdej porze roku.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 305
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 91
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 305
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 91
Składniki
Schab kroimy w plastry o grubości ok 1 cm. Pieprzymy i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Zarumieniony schab przekładamy do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i posiekany ząbek czosnku. Tak samo jak schab przekładamy ją do garnka.
Dodajemy wszystkie przyprawy, sos sojowy i koncentrat. Zalewamy całość bulionem. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez 1 godzinę i 30 minut.
Na 10 minut przed końcem gotowania robimy zasmażkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy mąkę i podsmażamy. Do zasmażki dodajemy część sosu z garnka i mieszamy. Całość przelewamy z powrotem do garnka i jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe… Smacznego