Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie wegierskim. Pyszny i aromatyczny, miękki i kruchy. Idealny na obiad o każdej porze roku.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Schab kroimy w plastry o grubości ok 1 cm. Pieprzymy i smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Zarumieniony schab przekładamy do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i posiekany ząbek czosnku. Tak samo jak schab przekładamy ją do garnka.
Dodajemy wszystkie przyprawy, sos sojowy i koncentrat. Zalewamy całość bulionem. Przykrywamy i dusimy na małym ogniu przez 1 godzinę i 30 minut.
Na 10 minut przed końcem gotowania robimy zasmażkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy mąkę i podsmażamy. Do zasmażki dodajemy część sosu z garnka i mieszamy. Całość przelewamy z powrotem do garnka i jeszcze chwilę gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe… Smacznego