Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 7801
Dodano: 02.03.2010
Odsłon: 12343
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Schab doprawić solą i obsmażyć razem z cebulą (pokrojoną w piórka) i pokruszonymi grzybami - na złoty kolor z obu stron.
Mięso usunąć z patelni, grzyby podlać ok 1 szkl.wody, dodać resztę przypraw , dusić pod przykryciem ok.1 godz. czasem mieszając i uzupełniając redukującą się wodę (sos).
Sos zagęścić mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, zagotować , wrzucić mięso i poddusic jeszcze ok.10min
Najlepiej smakuje jak sos "naciągnie" grzybowym aromatem , co ma miejsce na drugi dzień chyba , że danie nie doczeka :) Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

gosia29 25 marca 2010Zgłoś do usunięcia
uwielbiam dania z grzybkami suszonymi zawsze mam ich zapas! dzieki za twoje przepisy sa rewelacyjne! pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

gola2 03 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Nie mam grzybów suszonych, mam tylko mrożone . Dodam do ulubionych i przepis ten wykorzystam jesienią.0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 03 marca 2010Zgłoś do usunięcia
No no palce lizać.0 Kto głosował? | Odpowiedz

madzikcho 03 marca 2010Zgłoś do usunięcia
właśnie ......... jak doczeka ;)))))0 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 03 marca 2010Zgłoś do usunięcia
dokładnie - grzybów nigdy dość, uwielbiam grzyby pod każdą postacią :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Grzybów nigdy dość :)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 02 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Mnie równiez nie brakuje grzybów,z chęcia wykorzystam twój przepis.0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 02 marca 2010Zgłoś do usunięcia
schabik i grzybki takie smaki to ja lubię0 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 02 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ja się na pewno nie pogniewam za danie z grzybami :)0 Kto głosował? | Odpowiedz