Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne danie z grzybami ...wybaczcie, ale w tym roku mam taki zapas grzybów leśnych, że jeszcze nie raz Was pomęczę :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Schab doprawić solą i obsmażyć razem z cebulą (pokrojoną w piórka) i pokruszonymi grzybami - na złoty kolor z obu stron.
Mięso usunąć z patelni, grzyby podlać ok 1 szkl.wody, dodać resztę przypraw , dusić pod przykryciem ok.1 godz. czasem mieszając i uzupełniając redukującą się wodę (sos).
Sos zagęścić mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, zagotować , wrzucić mięso i poddusic jeszcze ok.10min
Najlepiej smakuje jak sos "naciągnie" grzybowym aromatem , co ma miejsce na drugi dzień chyba , że danie nie doczeka :) Smacznego