Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie ,które często przygotowuje na różne spotkania okolicznościowe.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4957
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419157
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4957
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419157
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy i robimy z nich tradycyjne kotlety schabowe : rozbijamy doprawiamy maczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy jak zawsze. Gdy podsmażymy wszystkie kotlety kroimy je w mniejsze kwadraty/ kostkę. Odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę podsmażamy ją na oleju. Następnie myjemy paprykę i kroimy ją w paski lub kosteczkę i dodajemy do cebuli i smażymy dalej. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa wraz z sokiem z puszki. Doprawiamy vegetą, szczyptą soli i pieprzem i wszystko razem mieszamy.Dodać duży słoik sosu słodko-kwaśnego i wszystko jeszcze raz wymieszać, dodać koncenrat i gotować wszystko 10 minut.
Przekładać warstwowo najlepiej w naczynie żaroodporne ( brytfankę) po kolei : pierwsza warstwa schabowych pokrojonych w kostkę, druga warstwa sos kolejna mięso i następnie sos. I tak wyłożone danie zostawiamy do ostygnięcia a następnie wstawiamy w chłodne miejsce na cała noc aby wszystko przeszło. Na drugi dzień wstawiamy do piekarnika i odgrzewamy. Smacznego :)