Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie ,które często przygotowuje na różne spotkania okolicznościowe.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 61
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy i robimy z nich tradycyjne kotlety schabowe : rozbijamy doprawiamy maczamy w mące, jajku i bułce tartej i smażymy jak zawsze. Gdy podsmażymy wszystkie kotlety kroimy je w mniejsze kwadraty/ kostkę. Odstawiamy do przestudzenia.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę podsmażamy ją na oleju. Następnie myjemy paprykę i kroimy ją w paski lub kosteczkę i dodajemy do cebuli i smażymy dalej. Następnie dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa wraz z sokiem z puszki. Doprawiamy vegetą, szczyptą soli i pieprzem i wszystko razem mieszamy.Dodać duży słoik sosu słodko-kwaśnego i wszystko jeszcze raz wymieszać, dodać koncenrat i gotować wszystko 10 minut.
Przekładać warstwowo najlepiej w naczynie żaroodporne ( brytfankę) po kolei : pierwsza warstwa schabowych pokrojonych w kostkę, druga warstwa sos kolejna mięso i następnie sos. I tak wyłożone danie zostawiamy do ostygnięcia a następnie wstawiamy w chłodne miejsce na cała noc aby wszystko przeszło. Na drugi dzień wstawiamy do piekarnika i odgrzewamy. Smacznego :)