Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe placki z musem jabłkowym i cynamonem"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Przepis przysłała Alicja Dominik z Bydgoszczy
Białka ubij na sztywną pianę. Twaróg zmiksuj z żółtkami. Dodaj cukier puder, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia, połącz. Dodaj ubitą z białek pianę, delikatnie wymieszaj.
Usmaż placki na niewielkiej ilości oleju. Osącz z tłuszczu.
Mus: jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne, pokrój. Włóż do rondla, podlej wodą, dodaj cukier do smaku. Gotuj, aż zaczną się rozpadać. Posyp cynamonem. Podaj z plackami.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie