Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serowe przekąski"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 1,80 zł
Parmezan zetrzyj na tarce o drobnych ocz kach. Rozsyp na stolnicy. Na warstwie sera rozłóż podwójnie złożony płat ciasta francuskiego. Rozwałkuj na grubszy placek. Wytnij z niego 16 małych kółeczek.
Krążki wyłóż na blachę pokrytą pergaminem i piecz na złoto w temp. 200 st (10-15 min). Odstaw do ostygnięcia.
Natkę opłucz starannie, opłucz, oderwij listki z łodyżek. Włóż je do kubka miksera. Dodaj posiekane lekko migdały oraz ząbek czosnku. zmiksuj. Dodaj pokruszony ser feta oraz oliwę. Miksuj razem, aż się połączą.
Ostudzone krążki z ciasta francuskiego posmaruj przygotowaną pastą serową. Oliwki (bez pestek) osącz z zalewy. Pomidorki opłucz, przekrój na połówki. Krążki dekoruj oliwkami oraz połówkami pomidorków.Źródło: Świat kobiety