Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka faszerowane"
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 729
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 132
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 472
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 729
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 132
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 404
Polecam.
Odsłon: 472
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz. Ostrożnie wytrybuj kości, tak, by nie zniszczyć skórki.
Pieczarki obierz, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, podduś cebulę i pieczarki. Oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ostudź. Dodaj starty ser, delikatnie wymieszaj. Farszem pieczarkowym ostrożnie napełnij skrzydełka, otwór zszyj lub zepnij wykałaczką.
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 10 minut. Odcedź. Blachę skrop olejem, ułóż skrzydełka, obok wsyp ziemniaki. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. W czasie pieczenia skrzydełka i ziemniaki odwracaj kilka razy na drugą stronę.Źródło: Chwila dla Ciebie