Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka faszerowane"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 96
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 66
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 96
Składniki
Skrzydełka umyj, osusz. Ostrożnie wytrybuj kości, tak, by nie zniszczyć skórki.
Pieczarki obierz, oczyść, pokrój w drobną kostkę. Cebule obierz, posiekaj. Masło stop na patelni, podduś cebulę i pieczarki. Oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ostudź. Dodaj starty ser, delikatnie wymieszaj. Farszem pieczarkowym ostrożnie napełnij skrzydełka, otwór zszyj lub zepnij wykałaczką.
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 10 minut. Odcedź. Blachę skrop olejem, ułóż skrzydełka, obok wsyp ziemniaki. Piecz ok. 40 minut w temp. 180°C. W czasie pieczenia skrzydełka i ziemniaki odwracaj kilka razy na drugą stronę.Źródło: Chwila dla Ciebie