Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka prowansalskie"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 355
Składniki
Mięso umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką. Rozgrzej olej i obsmaż skrzydełka z obu stron na rumiano. Pomidory obierz, przekrój na pół. Pokrój selera, paprykę, posiekaj szczypiorek i czosnek. W naczyniu żaroodpornym ułóż skrzydełka, nakryj warzywami.
Posyp solą, pieprzem, ziołami, szczypiorkiem, czosnkiem. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Piecz 30 min w temp. 180°C.
Porcje: 5, : 60 min, Cena: 3,60 zł, Kalorie: 391 kcalŹródło: Bella Relaks