Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka prowansalskie

Skrzydełka prowansalskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3816

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Skrzydełka prowansalskie"

Składniki

  • 5 skrzydełek z kurczaka
  • 50 dag pomidorów
  • 25 dag selera korzeniowego
  • 4 strąki papryki (najlepiej kolorowej)
  • 15 dag sera mozzarella
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • olej
  • pęczek szczypiorku
  • 3-4 ząbki czosnku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz. Natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką. Rozgrzej olej i obsmaż skrzydełka z obu stron na rumiano. Pomidory obierz, przekrój na pół. Pokrój selera, paprykę, posiekaj szczypiorek i czosnek. W naczyniu żaroodpornym ułóż skrzydełka, nakryj warzywami.

  2. Posyp solą, pieprzem, ziołami, szczypiorkiem, czosnkiem. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli. Piecz 30 min w temp. 180°C.

  3. Porcje: 5, : 60 min, Cena: 3,60 zł, Kalorie: 391 kcal

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń