Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Skrzydełka w sojowej marynacie"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 410
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 410
Składniki
Skrzydełka opłucz, osusz. Przygotuj marynatę: sos sojowy wymieszaj z wódką, miodem oraz olejem. Dodaj imbir i czosnek przeciśnięty przez praskę. Przypraw na pikantnie pieprzem kajeńskim oraz czarnym. Skrzydełka polej przygotowaną marynatą. Wymieszaj. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Przyprawione skrzydełka razem z marynatą przełóż do garnka. Szybko obsmaż, podlej wodą. Duś pod przykryciem 25 minut. Mąkę wymieszaj z odrobiną wody. Wlej do skrzydełek. Gotuj, aż sos zacznie gęstnieć. Dodaj suszony tymianek. Ponownie przypraw do smaku. Danie posyp natką.Źródło: Tina