Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śląskie zrazy zawijane"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Składniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w pół- plasterki. Plastry wołowiny opłukać, osuszyć, ułożyć na deseczce i dobrze rozbić. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Przykryć plasterkiem boczku, położyć porcję ogórków oraz cebuli. Potem zwinąć, spiąć wykałaczkami, ew. jeszcze raz posolić. Zrazy zrumienić na 2 łyżkach masła. Przełożyć do garnka.
Kostkę rozpuścić w szklance ciepłej wody. Połowę wlać do mięsa. Dusić do miękkości. Następnie zrazy wyjąć z garnka. Sos z duszenia wymieszać z resztą rozpuszczonej Kostki Mięsnej Winiary. Całość zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Ponownie zagotować. Dodać łyżkę masła. Zrazy ponownie włożyć do sosu. Mocno razem podgrzać. Podawać z ziemniakami ugotowanymi w posolonej wodzie.Źródło: Tina