Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śląskie zrazy zawijane"
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15525
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15525
Składniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w pół- plasterki. Plastry wołowiny opłukać, osuszyć, ułożyć na deseczce i dobrze rozbić. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Przykryć plasterkiem boczku, położyć porcję ogórków oraz cebuli. Potem zwinąć, spiąć wykałaczkami, ew. jeszcze raz posolić. Zrazy zrumienić na 2 łyżkach masła. Przełożyć do garnka.
Kostkę rozpuścić w szklance ciepłej wody. Połowę wlać do mięsa. Dusić do miękkości. Następnie zrazy wyjąć z garnka. Sos z duszenia wymieszać z resztą rozpuszczonej Kostki Mięsnej Winiary. Całość zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Ponownie zagotować. Dodać łyżkę masła. Zrazy ponownie włożyć do sosu. Mocno razem podgrzać. Podawać z ziemniakami ugotowanymi w posolonej wodzie.Źródło: Tina