Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź smażony z kapuścianym purée"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 103
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 167
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 103
Składniki
Obierz i pokrój ziemniaki w kostkę. Umyj kapustę i pokrój. Zalej wodą, posól. Przykryj i gotuj, aż woda się wygotuje, a warzywa rozpadną się do purée (ok. 20 minut). Na 5 minut przed końcem odkryj. Dodaj masło i skórkę z cytryny, wymieszaj.
Ułóż filety na desce do krojenia, skórą do spodu. Posyp mięso solą i pieprzem. Posmaruj musztardą. Wysyp mąkę na płaski talerz. Obtocz filety w mące z obu stron.
Rozgrzej oliwę na patelni, smaż śledzie z obu stron, aż będą rumiane i chrupiące (5-8 minut). Podawaj na gorącym purée.
Idealnym dodatkiem będą karmelizowane gruszki – obsmażone w cukrze trzcinowym z dodatkiem świeżego rozmarynu.Źródło: Olivia