Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie w sosie curry, z suszonymi wiśniami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1105
Składniki
Śledzie umyj i wymocz w wodzie z lodem przez 12 godzin (w międzyczasie zmień trzy razy wodę). Odsącz na sicie i dokładnie wytrzyj papierowym ręcznikiem. Pokrój je na dwucentymetrowe kawałki.
Na marynatę wymieszaj jogurt z curry i miodem, następnie dodaj sól do smaku i posiekany szczypiorek.
Wiśnie namocz we wrzątku. Po 30 minutach odsącz i dodaj do marynaty.
Zalej pokrojone śledzie marynatą i dokładnie wymieszaj. Przełóż wszystko do słoika i wstaw do lodówki na dwa dni.Źródło: Olivia