Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie z rodzynkami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Filety zalewam zimną wodą i moczę kilka godzin, parę razy zmieniając wodę. Wyjmuję, osuszam, kroję w kostkę.
Obrane cebule kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam cebulę, podsmażam. Do cebuli dodaję ziele angielskie, liście laurowe, koncentrat pomidorowy, miód, rodzynki i sok z cytryny. Chwilę podgrzewam, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sos studzę, a następnie mieszam ze śledziami. Odstawiam do lodówki.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 3 zł
<strong>Justyna Cukier, Drzewica</strong>Źródło: Rewia