Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie z rodzynkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Filety zalewam zimną wodą i moczę kilka godzin, parę razy zmieniając wodę. Wyjmuję, osuszam, kroję w kostkę.
Obrane cebule kroję w piórka. Na patelni rozgrzewam olej. Wrzucam cebulę, podsmażam. Do cebuli dodaję ziele angielskie, liście laurowe, koncentrat pomidorowy, miód, rodzynki i sok z cytryny. Chwilę podgrzewam, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Sos studzę, a następnie mieszam ze śledziami. Odstawiam do lodówki.
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 3 zł
<strong>Justyna Cukier, Drzewica</strong>Źródło: Rewia