Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słone koperty z pomidorami"
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1046
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 121
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 351
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 1046
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej sztuki około 1 zł
Ciasto francuskie tniemy na 12 prostokątów, układamy na blasze wyłożonej pergaminem. Tępą stroną noża rysujemy w każdym mniejszy prostokąt i lekko wciskamy go w podłoże. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Do wgłębień wsypujemy trochę tartego żółtego sera.
Każdy kawałek ciasta nakłuwamy w kilku miejscach widelcem, blachę wstawiamy na około 10 minut do piekarnika o temperaturze 180oC. Lekko podpieczone koperty studzimy.
Pomidory kroimy na plastry, solimy i odstawiamy. Po 10 minutach odlewamy sok.
W zagłębienia w kopertach wkładamy pomidory. Przepuszczony przez praskę czosnek mieszamy z oliwą. Smarujemy wierzch pomidorów. Zapiekamy 10-15 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru. Dekorujemy serkiem homogenizowanym.Źródło: Rewia