Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażona wątróbka na sałacie"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5185
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34462
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2119
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5185
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34462
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2119
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113794
Składniki
Sałatę opłucz, wysusz papierowym ręcznikiem i porwij na mniejsze kawałki. Ułóż je na dużym talerzu.
Na patelni rozgrzej masło z olejem. Wrzuć pokrojoną botwinkę, gałązki oregano i przeciśnięty przez praskę czosnek. Duś całość około 10 minut. Pod koniec dopraw solą, pieprzem i polej octem winnym.
Wątróbki panieruj w mące wymieszanej z tymiankiem. Usmaż na oleju. Posól.
Rozłóż na sałacie przygotowane warzywa i ciepłe mięso.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 260. Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax