Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smażone pierogi z serem"
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Składniki
Z przesianej mąki, soli, ciepłej wody i oleju zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić.
Cebulę i czosnek posiekać. Na lekko rozgrzanym maśle zeszklić razem. Twaróg wymieszać z siekanymi ziołami i smażoną cebulą z czosnkiem, dodać żółtka, doprawić do smaku, dość pikantnie.
Ciasto rozwałkować na cienki placek i wycinać kółka. Nakładać farsz i starannie zlepiać pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Gdy lekko przestygną smażyć na głębokim tłuszczu, podawać.Źródło: Twoje Imperium