Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Spaghetti po bolońsku"
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 107
Czekoladowe ciasto z kremem pistacjowym to bogaty deser, który przypadnie do...
Odsłon: 61
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 107
Składniki
W garnku zagotuj posoloną wodę. Marchewki seler i cebulę obierz, pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Dołóż cebulę, marchewkę i seler. Krótko razem podsmaż. Przypraw solą i pieprzem.
Na posolony wrzątek wrzuć makaron. Ugotuj go według przepisu podanego na opakowaniu. Do składników na patelni dodaj koncentrat pomidorowy, rozgniecione pomidory z puszki, majeranek do smaku. Sos gotuj jeszcze 15 minut na średnim ogniu. Pod koniec dodaj groszek i kukurydzę.
Makaron odcedź, osącz na sitku. Sos boloński ponownie przypraw do smaku. Wymieszaj go z makaronem.