Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z cukinią"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę. Zeszklij ją na mocno rozgrzanym oleju.
Cukinię dokładnie wyszoruj (nie obieraj). Pokrój w półplasterki. Smaż ok. 5 min, cały czas mieszając, by nie przywarła.
Wędlinę (ja daję najtańszą polędwicę drobiową) pokrój w kostkę i dorzuć do smażonych składników. Całość podlej mlekiem. Dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem z młynka oraz solą ziołową i duś około 5 minut, by mleko częściowo odparowało. Na koniec dorzuć tarty ser żółty.
Zdejmij potrawę z ognia i dokładnie wymieszaj. W tym czasie ugotuj makaron al dente w osolonym wrzątku zgodnie z opisem na opakowaniu. Odlej go na sicie (możesz dodać łyżkę oliwy, żeby się nie sklejał) i ułóż na talerzach.
Rozłóż na nim przygotowane wcześniej i posyp wierzch porwaną natką pietruszki.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV